divendres, 9 de març del 2007

Les illetes (ses no; koh)

De novembre a febrer és la millor època per anar de platjes, ja que fa bon temps però el sol encara no crema massa. Així doncs, estem aprofitant aquest mes al màxim per anar a fer el conguito cada cap de setmana que podem.

Prop de casa hi ha dues illes principals (i mil illetes més). La primera, Koh Land ("illa del coral") està a 40 minuts en ferry des de Pattaya. Potser no és la més maca que hem vist, però igualment té platges cristal·lines i és la que ens queda més a prop de casa, de manera que és ideal per anar-hi a passar un matí.


L'altra, Koh Samet, és una mica més al sud, a una horeta de cotxe més una horeta de ferry. Tot i que hi ha diferents platges amb bungalows on passar-hi el cap de setmana, nosaltres de moment només hi hem anat en excursionetes d'un dia.
Primer vàrem fer el guiri i vàrem contractar un paquet turístic amb taxi, transport i menjar, però la veritat és que ho vam trobar una mica car; així doncs, el segon cop hi vam anar pel nostre compte, amb xofer de Purac fins al ferry i pickup fins la platja que ens va semblar més maca (i més allunyada de la resta de farangs). Tot anava bé fins que ens vàrem discutir amb el taxista perquè ens volia cobrar més que la tarifa estandard. Ens hi vàrem negar i el tio no va tenir més remei que portar-nos a lloc... però, com a bon thai, ens la va tornar i a traïció: un cop érem a la part de darrere del pick up, va fer el camí fins a la platja a tot gas, derrapant a cada corba (a mi em va sortir la coca-cola pels aires) i passant per tots els sots possibles. Quin desastre i quina por!! Al final ens va deixar a la platja i va marxar derrapant per evitar-se una possible denúncia per part nostre. Òbviament, amb el taxi de tornada no vàrem discutir el preu i fins i tot li vam donar propina!!!
Per cert, tot sigui dit: la platja que vam triar de Koh Samet, preciosa i el menjar deliciós!