dilluns, 15 d’octubre del 2007

Visites 7: al Grand Palace també hi plou!

Continuem amb visites des de la capital catalana, encara que aquesta vegada amb arrels osonenques: l'Ester i en Raúl, després de quinze dies viatjant per Tailàndia, també han passat per casa. És fàcil imaginar que no vam parar de xerrar en tot el camí des de l'aeroport fins a Pattaya; ens havíem de posar al dia mútuament i, a més, m'havien d'informar de tot el que havien visitat aquests dies (curiosament, gairebé tots els llocs on havien estat encara són desconeguts per mi i en Gerard: Chiang Mai, Mae Hong Son, Phuket).

En el seu primer dia a Pattaya, vam estar voltant força per la ciutat. Es tractava d'ensenyar-los el millor i el "no tant bo" que tenim aquí, és a dir, des del Sanctuary of Truth fins als gogo bars, passant per la Beach Road, els bons restaurants, el turó de Pratamnak i les paradetes de falsificacions del Mike's. Feia molta xafogor, com ja és habitual, però va ser divertit i ells dos ho van aprofitar per començar comprar.Foto: Raúl i Ester al Sanctuary of Truth, encara en construcció (d'aquí que portin cascs).

Foto: vistes de Pattaya Beach des del restaurant del Royal Garden Plaza.

Divendres ens ho vam prendre amb més calma. Vam començar amb un banyet a la piscina del nostre apartament, després de comprovar que la platja de davant de casa estava tan bruta com de costum; vam dinar a un "fish and chips" de Jomtien, al més pur estil britànic i ens vam dirigir a Bangkok, on passaríem el cap de setmana. Per sopar vam anar a un dels nostres restaurants favorits, l'italià Bella Napoli. Allà havíem quedat amb en Jaume, un manlleuenc resident a la capital tailandesa amb qui estem sempre en contacte, i vam acabar la nit en un pub de Sukhumvit, escoltant música en directe (un grup molt bo, per cert).

El dissabte se'ns presentava molt més mogudet. Es diu que no es pot dir que s'ha estat a Bangkok fins que no s'ha visitat el Grand Palace, de manera que vam començar per aquí. Ens queixàvem del dia, estava "massa tapat per fer bones fotos"... fins que es va posar a ploure, i de valent! Vam haver de refugiar-nos sota una teulada del temple durant més de mitja hora. Això sí, les fotografies de després van ser espectaculars, amb tota la brillantor de l'or empapat per la pluja.Foto: xàfec al Grand Palace.

Seguint amb la nostra ruta, sortint del Palau Reial vam visitar els seus temples veïns, el Wat Pho i el Wat Arun. Després, un bon dinar (tailandès, aquest cop sí) i una estona de migdiada per recuperar forces. El vespre el vam passar a Patpong, bàsicament comprant rellotges, samarretes i bolsos (que és tot el que es pot fer allà que sigui del nostre interès).
Foto: davant del buda reclinat, al Wat Pho.

I si dissabte vam acabar el dia comprant, diumenge el vam començar de la mateixa manera: en aquest cas, regatejant al mercat de Chatuchak (cita obligada per tothom qui vulgui tornar carregat a casa sense haver de buidar gaire la butxaca).

Foto: en Raúl i l'Ester comprant en una parada de Chatuchak.

Després de deixar les bosses a l'hotel, vam anar a dinar al Siam Centre. Un cop recuperats i aprofitant que érem per aquella zona vam entrar al MBK, que vindria a ser com el Patpong ficat dins d'un centre comercial i sense la part del sexe; és a dir, un centre comercial ple de botiguetes de falsificacions on cadascú intenta aconseguir un millor preu a base de regateig.

Ja era fosc quan vam tornar al soi 5 de Sukhumvit, on l'Hugo i la seva mare (que tornaven de Cambodja) ens esperaven per sopar.

Només quedava recollir les maletes i anar cap a l'aeroport, a agafar l'avió de tornada a casa.