diumenge, 24 de febrer del 2008

Nova Zelanda 1: De les Poor Knights a Kaikoura

23 de febrer de 2008. 22:45h.
Kaikoura Top 10 Holiday Park, Kaikoura, Nova Zelanda.

Això és acollonant. Ja fa vuit dies que voltem per Nova Zelanda i comencem a pensar que ens està agradant una mica massa; si no fos tan lluny de casa, ens plantejaríem seriosament instal·lar-nos aquí! Ens han dit que els millors paisatges són des de Christchurch (a mitja illa sud) cap avall; no ho sé, encara no hi hem arribat, però de moment estem al·lucinant amb tot el que veiem. I quan dic tot, vull dir TOT: el mar, els camps, les muntanyes, el cel, la gent. A cada passa que fem, descobrim un racó que ens captiva tant o més que l'anterior. I així cada dia. La càmera de fotos ja treu fum (no la deixem descansar ni a la carretera!). Com diu en Gerard, aquí tots som "kamacos".

Vam arribar divendres passat, mig atontats després d'un vol d'onze hores. La nostra idea era recórrer bàsicament l'illa sud, però hi havia un parell de punts del nord que no ens volíem deixar perdre: les illes Poor Knights (segons diuen, el lloc preferit de Jacques Cousteau per fer submarinisme) i els guéisers de Rotorua. La immersió a les Poor Knights va ser simplement espectacular, la millor que he fet fins ara (tot i que no vam poder veure cap peix manta, típics de la zona). I els guéisers, juntament amb les aigües sulfuroses i els banys de fang, van fer de la nostra estada a Rotorua uns dies inoblidables.

Foto: Paisatge submarí de les Poor Knights.

Foto: Guéiser Phoutu, Te-Puia, Rotorua.

Foto: Piscina de Xampany, Wai-O-Tapu, Rotorua.

De camí cap a Wellington, on agafaríem el ferry per creuar cap a l'illa sud, vam fer nit al Parc Nacional de Tongariro, des d'on vam poder fer un parell de caminades prou interessants a la falda del cinematogràfic Monte del Destino (del Senyor dels Anells). I d'allà sí, cap a Wellington i avall que fa baixada.

Foto: El famós "Monte del Destino", Parc Nacional de Tongariro.

La primera nit a l'illa sud la vam passar en una badia pràcticament deserta, Cowshed Bay, custodiada per una parella d'ancians adorables. I aquest matí hem continuat fins a Kaikoura, on demà ens portaran a veure balenes a mar obert (esperem que hi hagi sort!). Per cert, la costa de Kaikoura ens ha deixat completament boca-badats, és ESPECTACULAR (jutgeu vosaltres mateixos)!!!

Foto: dia gris a Queen Charlotte's Sounds, de camí a Cowshed Bay.

Foto: tranquil·litat a Cowshed Bay.

Foto: foques banyant-se a Kaikoura.

Foto: albada a Kaikoura.

I la foto estrella: costa de Kaikoura, amb pics de 2000m a primera línia de mar.