dimarts, 4 de setembre del 2007

Koh Chang 3

D'entrada, hem de dir als més observadors que no és un error: abans del "tres" hi va haver una segona estada a Koh Chang, sobre la qual no vam creure necessari publicar-ne res. Va ser només un cap de setmana de relax, per assimilar que les vacances estaven anul·lades i que en qüestió d'hores ens havien canviat gairebé tots els plans que teníem pels propers set mesos. Ni tan sols ens vam molestar a buscar un altre hotel; vam tornar on ens havíem allotjat el primer cop i ens vam dedicar, simplement, a descansar. L'únic destacable d'aquells dies va ser el fet de trobar-nos, per primera vegada des que som a Tailàndia, amb una parella de catalans!!! Per fi algú amb qui poder xerrar en la nostra llengua. Ens vam emocionar tant, que l'encarregat del 7 Eleven va començar a sospitar de nosaltres i ens va fer fora del local, després d'estar-nos més de mitja hora xerrant davant la nevera de les begudes.
Però tornem a Koh Chang 3. Com ja és costum (i pràctic) vam passar la nit de divendres a Trat, on vam gaudir una vegada més del senzill però deliciós menjar del seu mercat nocturn i de l'amabilitat dels amos de la Pop Guesthouse. Aquest cop ens acompanyava l'Astrid, una noia holandesa en pràctiques a Purac que acabava d'instal·lar-se a Pattaya.
Foto: entrada d'un dels bungalows de la Pop Guesthouse, a Trat.
Dissabte vam decidir matinar i agafar el ferry de primera hora. La nostra sorpresa va ser descobrir que el primer ferry no sortia a les 7 sinó a les 8 o quan estigués ple (és un dels inconvenients d'estar en plena temporada baixa!).

El dia no ens acompanyava gaire; ens va plovisquejar durant tot el trajecte i hi havia un gran núvol negre que amenaçava bona part de l'illa. Així que un cop a terra, ens va semblar més oportú conduir cap a la banda oest, on encara hi tocava el sol; d'aquesta manera fèiem temps mentre esperàvem per fer el "check-in" i alhora exploràvem una part encara desconeguda per nosaltres.

Foto: l'Astrid, amb una platja de Koh Chang al fons.

Vam passar unes quantes hores visitant indrets preciosos i finalment vam agafar una carretera fins al final de l'illa, on ens vam inventar una platja de terra vermella d'allò més maca i molt, molt solitària.

Cap al migdia ens vam presentar a l'hotel. En aquesta ocasió havíem escollit el resort Aana, seguint la recomanació d'aquells catalans. Es tractava d'un lloc realment paradisíac: habitacions i bungalows de diferents categories, tots al costat d'un riu que podíem recórrer amb caiac fins a una platja privada, on la confluència del riu amb el mar feia de marc perfecte per unes postes de sol espectaculars.

Al capvespre ens vam dedicar a fer de turistes i vam apuntar-nos a un tour amb barca pel riu per veure ni més ni menys que cuques de llum! D'entrada ens vam pensar que ens prenien el pèl i, mig en broma mig en sèrio, ens vam dedicar a buscar els cables que encenien totes aquelles llumetes tan ben col·locades sobre els manglars. Però de seguida ens vam deixar captivar per la màgia de l'espectacle i ens vam meravellar amb els centenars d'animalons que il·luminaven la nit.

I diumenge al matí vam aprofitar al màxim els caiacs, tot i la pluja, anant riu amunt i riu avall fins a la "nostra" platja.

De seguida va ser l'hora de deixar l'habitació. A la tarda, carretera i manta (5 hores) i cap a Pattaya de nou, que l'endemà començaria una setmana de feina molt dura.